1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Fara voturi pentru moment)
Loading...
5 idei de renovare bucatarie
03/02/2019
sfaturi alegere apartament
Sfaturi alegere apartament – Citeste-le ca sa dormi linistit!
03/02/2019

Aplicare autocolant – Cum se face?

aplicare autocolant

Aplicare autocolant – Cum se face?


Daca vrei sa dai o noua fata mobilei vechi, o idee destul de ieftina si la indemana este autocolantul.
De ce ai nevoie :

 • Autocolant ( masori cam cat iei trebuie si mai iei o marja de 0.5mp in cazul ca strici vreo bucata din el )
 • O rigla
 •  1 bold
 •  1 creion
 •  1 cutter

Costuri:

 • Autocolant poti gasi prin mai toate magazinele de bricolaj ca : Praktiker, Bircostore etc si preturile sunt undeva intre 20-30 ron /m.

Instructiuni:

 1.  Scoate si degreseaza partile de mobilier pe care vrei sa le colantezi.
 2. Poti folosi un burete cu detergent de vase pentru pentru a le degrasa. Atentie! Nu folosi produse pe baza de substante care pot inlatura total vopseaua ( produse pe baza de acetona, diluant, etc )

 3.  Taie din autocolant formele de care ai nevoie
 4. Atientie! Bucatile de colant trebuie sa fie cu 5mm mai mari in toate partile. Incepe aplicarea autocolantului de sus in jos

 5. Intinde autocolantul gradual.
 6. Atentie! La aplicare autocolant nu trebuie ramana nici o bula de aer prinsa intre folie si mobilier. In cazul in care ai prins autocolantul si observi ca ti-a scapat o bula de aer, sa nu il dezlipesti. O modalitate usoara sa scoti aerul este sa faci o gaura mica in locul cu pricina, folosing un bold.
  Pentru operatiunea de aplicare autocolant se recomanda o munca in 2, unul sa tina de autocolant ridicat si gradual sa dezlipeasca plasticul de protectie de pe el, in timp ce celalalt il aplica si se asigura ca nu raman goluri de aer prinse sub autocolant.
  Un mic secret: Foloseste un card pentru intinderea perfecta a autocolantuluiNu necesita vreun timp de uscare si nici nu e nevoie sa aplici vreo forta prea mare, autocolantul se lipindu-se foarte repede si usor.