1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Voturi, Evaluare: 5.00 din 5)
Loading...
tapet ieftin de calitate frumos online dedeman icasa.ro
Top 5 magazine online de unde sa cumperi tapet ieftin si frumos
20/08/2019
cum se face un vin bun?
Vrei sa faci vin bun? Iata ce trebuie sa stii!
10/10/2019

Care este durata de viata a puturilor de apa si de ce este influientata?

foraje puturi

foraje puturi

   Puturile de apa sunt acele sapaturi in pamant care ajung pana la nivelul apelor din subteran, pentru a putea monta anumite fantani, hidrofoare sau alte sisteme pentru scoaterea si folosirea apei respective. Forarea unui put de apa este un lucru mai complicat decat poate parea, iar principalul aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul in care doriti unul, este sa apelati la o firma de incredere care sa se ocupe de acesta. Exista numeroase anunturi despre foraje de puturi la medie si mare adancime, insa putine sunt de incredere.

   In cazul in care putul nu este executat asa cum trebuie, acesta va avea nevoie de numeroare investitii, in special daca se pune problema refacerii acestuia. De asemenea, o lucrare de acest fel efectuata intr-un mod total gresit poate afecta durata de viata a putului de apa, prin scurtarea ei.

   Conform teoriei, putul de apa ar trebui sa aiba o durata de viata de pana la 50 de ani, insa acest lucru depinde de numeroase aspecte. De asemenea, durata de viata poate fi extinsa in cazul in care putul este ingrijit corespunzator si nu este ignorat.

 1. Calitatea putului

  Calitatea putului este foarte importanta deoarece este principalul aspect care controleaza intregul parcurs al putului. In aceasta categorie intra materialele folosite, dar si felul in care a fost executat un put. Pentru ca putul sa functioneze corect, fara revizii periodice, puteti efectua unele lucrari, cum ar fi denisiparea. Aceasta se poate realiza prin simplul fapt ca lasati pompa sa functioneze in gol pentru 3-5 zile. Este un proces prin care se evita infundarea putului.

 2. Verificarea nivelului static

  In acest proces se masoara nivelul la care se afla apa si la ce debit pompa functioneaza cel mai bine. Acest lucru realizat periodic va poate scuti de numeroase neplaceri, cum ar fi de lipsa apei sau de secarea putului.

 3. Verificarea periodica a calitatii apei

  In cazul in care va aflati intr-o zona in care au fost efectuate foraje, iar straturile acvifere nu au fost izolate, este probabil ca apa pe care o puteti scoate din put sa nu mai fie potabila, motiv pentru care acesta nu mai poate fi folosit.

 4. Tubulatura forajului

  Este foarte important ca tubulatura sa fie dintr-un material rezistent, care sa nu fie afectat de diversi factori. De aceea, tevile din PVC sunt mult mai rezistente decat cele de otel si pot avea o garantie de viata de pana la 50 de ani, spre deosebire de cele din otel care au o durate medie de viata de pana la 20 de ani.


   Trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte in momentul in care solicitati o echipa pentru forarea unui put, motiv pentru catre trebuie sa detineti toate informatiile despre acesta. Modul in care se realizeaza, utilizarea si, mai ales ingrijirea acestuia sunt cele mai importante aspecte care vor prelungi sau vor scurta perioada de viata a acestuia. Insa, daca tineti cont de cativa pasi si va preocupati de bunastarea putului, acesta va va fi de ajutor aproape toata viata.