1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Voturi, Evaluare: 5.00 din 5)
Loading...
Cum ar trebui sa arate camera copilului tau? Top 5 sfaturi utile de amenajare!
24/11/2019
Surusa foto: Vivre
Cele 5 reguli esentiale pentru amenajarea unui living mic
03/01/2020

Cum alegi becurile potrivite pentru fiecare camera?

Sursa foto: Vivre

Chiar daca poate parea irelevant pentru foarte multi, exista o serie de elemente pe care le avem in casa, dar de care nu tinem cont foarte mult. De exemplu, becurile pe care alegem sa le punem in fiecare camera sunt mai importante decat ai putea crede.

Indiferent de numarul de camere sau de stilul in care este amenajata casa, tot are nevoie de becuri si de elemente de iluminat. Este esential ca in momentul in care alegi sa schimbi becurile din casa, sa tii cont de anumite aspecte.

Becurile pot avea lumina calda sau rece, iar fiecare dintre aceste lucruri poate folosit in avantajul tau.

Lumina calda a becurilor trebuie sa creeze o astmosfera de relaxare, asa cum ai nevoie in dormitor sau pe balcon. De asemenea, in cazul in care ai in casa lampi sau lampadare, in functie de modul in care le folosesti, becul difera. Becurile cu lumina calda pe care le folosesti la lampi sau la lampadare sunt ideale pentru citit deoarece nu obosesc ochii. O lumina rece poate avea un impact mult prea puternic asupra ochilor si iti poate provoca si unele probleme de sanatate.

Cum alegi becurile pentru dormitor?

Becurile din dormitor ar trebui sa aiba lumina calda, mai ales pentru ca este vorba de un spatiu dedicat somnului si nu ai nevoie de cea mai puternica lumina pentru asta. Ca sa citesti confortabil inainte de culcare, poti folosi o veioza cu lumina neutra. 

Cum alegi becurile pentru baie?

La baie poti folosi cu usurinta becuri cu lumina rece, mai ales ca ai nevoie de o lumina clara atunci cand te uiti in oglinda. De asemenea, in cazul in care baia este amenajata in culori inchise, lumina rece o va evidentia mult mai bine si te vei putea bucura de stilul in care ai gandit-o.

Cum alegi becurile pentru bucatarie?

In bucatarie poti opta pentru mai multe tipuri de bec si poti alege sa imbini lumina calda cu lumina rece, in functie de specificul fiecarei zone din incapere. Zona in care se gateste are nevoie de o lumina rece, iar spatiul pentru luat masa poate avea lumina calda. Lumina calda de deasupra mesei creeaza un cadru intim, numai bun pentru cine in familie.

Cum alegi becurile pentru sufragerie?

Sufrageria are nevoie de becuri cu lumina rece. Aceasta este un spatiu de intalnire cu intreaga familie sau cu prietenii. Lustrele alese si modelele prin care iese lumina din acestea mai pot modifica intensitatea luminii, insa lumina rece va deschide camera si o va face sa para mai spatioasa.

Cum alegi becurile pentru hol?

Holurile pot avea nevoie si de lumina, dar si de putina discretie. In cazul in care ai un hol foarte mic, lumina rece il va putea mari, iar un hol foarte mare nu are nevoie de cele mai puternice becuri.

Nu este dificil sa iti dai seama ce tip de bec se potriveste fiecarei camere, dar daca le alegi pe cele potrivite, vei vedea ca acestea pot reda stari si senzatii diferite.